Khas Untuk Pelanggan AIA : Perlindungan Tambahan Percuma Covid-19

Memandangkan keadaan wabak Novel Coronavirus (Covid-19) berterusan dan kian meruncing, AIA komited untuk terus menjaga pelanggan-pelanggan dan memastikan mereka dilindungi dengan baik. AIA Bhd., AIA PUBLIC Takaful Bhd dan AIA General Berhad dengan sukacitanya menawarkan Pelindungan Tambahan Percuma untuk COVID-19 kepada semua pelanggan Pelan Takaful Individu, Pelan Takaful Keluarga dan Pelan Flex PA sedia ada berkuat kuasa serta-merta.

Perlindungan Percuma ini juga diberikan kepada semua Pelanggan Baru yang mengambil Pelan Perlindungan AIA Sebelum 31 Aug 2021.

Sekali lagi, Perlindungan Tambahan Percuma ini semestinya Tanpa Sebarang Caj dan akan merangkumi manfaat-manfaat seperti berikut :

Situasi Keterangan
Jika Dimasukkan ke Hospital Jika didiagnosis dengan COVID-19 dan di kuarantin di mana-mana hospital yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, AIA akan menyediakan Manfaat Hospitalisasi sebanyak RM200 sehari maksima sehingga 30 hari dari tarikh mula dimasukkan ke hospital.
Jika Berlaku Kematian Jika telah didiagnosis dengan COVID-19 dan berlaku kematian kepada orang yang dilindungi, Tambahan Pampasan Kematian sebanyak RM10,000 akan dibayar kepada waris atau penama.

Nota :

  • Perlindungan tidak dilindungi dalam Pelan Takaful Berkelompok.
  • Perlindungan di atas hanya berkuatkuasa sehingga 31 Mac 2021.
  • Tiada tempoh menunggu (Waiting Period) untuk faedah ini.
  • Orang yang Dilindungi yang mempunyai lebih daripada Satu Polisi Takaful berhak menuntut pampasan hanya sekali.

Pengecualian :

  • Apa-apa penyakit atau penyakit selain yang disebabkan oleh COVID-19.
  • Sebarang penyakit yang disahkan sedia ada sebelum tarikh permulaan Polisi Takaful.

MENCARI PELAN TAKAFUL?

Kami Bantu Anda Untuk Rangka Pelan Takaful Anda

LOKASI

HMINSPIRE GROUP
Suite 30-03, AIA Cap Square Tower,
Jalan Munshi Abdullah, 50100 Kuala Lumpur

HUBUNGI KAMI